Зокрема, мова йде про нейродегенеративні хвороби.
Італійські вчені ретельно проаналізували безліч наукових робіт і оцінили наслідки впливу флавоноїдів, які містяться в шоколаді, на активність головного мозку. Участь у дослідженні взяли добровольці. Вони протягом 5 днів або 3 місяців вживали напій какао, а також шоколад у малій, середній і великій дозі.
Згідно із підсумками досліджень науковцям вдалось з'ясувати, що флавоноїди, які у величезній кількості містяться в темному гіркому шоколаді, мають вкрай позитивний вплив на робочу пам'ять, яка визначає здатність запам'ятовувати важливу інформацію, яка є просто необхідною для вирішення найскладніших завдань на логіку.
Окрім цього в ході дослідження також встановили й те, що при регулярному вживанні гіркого шоколаду в літньому віці знижується ризик погіршення когнітивних здібностей.