Суспільство  |  20.01.22  |  четвер
 

У Китаї розробили екологічні їстівні соломинки для напоїв

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

Китайські дослідники розробили новий тип екологічно чистих їстівних соломинок без використання мікропластику.

Дослідники шляхом біосинтезу розробили їстівні трубочки із бактеріальної целюлози.

Новинка має більш якісні механічні характеристики, ніж подібні паперові вироби, і дозволяє уникнути додавання додаткових адгезивних матеріалів.

Соломинки на основі бактеріальної целюлози набагато тонші за паперові і мають при цьому такі ж технічні характеристики. Завдяки їстівним барвникам або натуральним рослинним екстрактам, завантаженим у 3D-нановолоконну мережу бактеріальної целюлози, такі трубочки можуть вбирати різні кольори та ароматизатори, щоб забезпечити більш приємний смак.

Їстівні соломинки швидко розкладаються, не впливаючи на навколишнє середовище. Експерименти показали, що час напіврозпаду становить 15-45 днів.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках кампанії зі скорочення застосування пластику влада Японії вирішила обмежити використання 12 найменувань пластмасових предметів.

 

Про це повідомляє ukrinform

 
 

Коментарі (0) перегляди: 496

 

Популярні новини на інших новинних ресурсах

 
 

Останні коментарі

1
e