Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час регіонального форуму у Львові, присвяченого реформуванню шкільного харчування, пише Dailylviv.com.
Найбільший показник затверджених меню серед областей, представники яких присутні на форумі, має Закарпатська область (97%). Майже такий самий показник має Вінницька область (96,6% затверджених меню). У Львівській та Рівненській областях затверджено по 81,5% шкільних меню. У Волинській області затверджено 63% поданих на розгляд меню, ще 37% меню повернуті фахівцями Держпродспоживслужби на доопрацювання.
Серед найпоширеніших помилок, які допускають при складанні меню – невиконання затверджених норм харчування, нераціональність меню за хімічним складом за співвідношенням білки/жири/вуглеводи, недостатня або завищена енергетична цінність страв. Також серед помилок – одноманітність страв і нераціональність їх чергування.
Про це повідомляє dailylviv