Суспільство  |  12.09.18  |  середа
 

Супрун назвала три продукти, що провокують діабет

Результати тривалих досліджень вказують, що здоровий спосіб життя може допомогти попередити розвиток і навіть сповільнити прогресування хвороби.

Досягти цього можна саме завдяки зміні раціону харчування та достатньому рівню фізичної активності, повідомила в.о.міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун у Facebook.

У дослідженні взяли участь люди, які знаходились в зоні ризику появи діабету. Учасників було поділено на 3 групи: одна з них мала дотримуватися певних змін раціону харчування та способу життя (зменшити вагу на 7% та мінімум 150 хвилин активності на тиждень), 2 група - приймала призначені ліки (метформін) та контрольна група, що приймала плацебо.

Люди, які зважились на інтенсивну зміну стилю життя, через 3 роки зменшили ризики появи діабету на 58%. Навіть через 10 років після участі в дослідженні у цих людей спостерігалися на 34% нижчі ризики. Водночас, у представників групи, які протягом 3 років приймали призначені ліки, ризик розвитку діабету знизився на 31%, а через 10 років - на 18%, що також є значним досягненням, пише Супрун.

Щоб запобігти розвитку діабету 2-го типу, очільниця МОЗ радить знизити споживання або ж взагалі відмовитися від цукру, борошна та білого рису. Натомість варто збільшити споживання клітковини - овочів та фруктів, які повинні складати щонайменше половину щоденного раціону, а також бобових.

 
 

Популярні новини на інших новинних ресурсах

 
 

Останні коментарі

1
e