НС/кримінал  |  12.06.19  |  середа
 

Встановили причину отруєння 55 людей у ресторані

Як виявилося ресторан не був зареєстрованим і працював самовільно.

Фахівці Держпродспоживслужби та Львівського лабораторного центру виявили значні порушення у приготуванні страв у ресторані «Червона Рута». Також вони дослідили кулінарні вироби та знайшли в них хвороботворні бактерії.

Про це інформують у прес-службі Львівської міської ради.

Очільниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Галина Мельничук розповіла, що в кулінарних виробах знайшли стафілокок і кишкову паличку.

Також з’ясувалося, що заклад не був зареєстрованим, тобто працював самовільно.

Наразі до медиків звернулися 55 осіб, серед яких люди, котрі були на бенкетах наступного дня, 9 червня.

Нагадаємо, що у львівському ресторані «Червона Рута», що на вулиці Хуторівка, 26, отруїлися 20 гостей під час весілля. Проте наступного дня кількість постраждалих зросла до 39 осіб. У всіх виявили однакові симптоми та встановили діагноз – кишкова інфекція.

Держпродспоживслужба здійснила перевірку в ресторані та виявила численні санітарні порушення. Таким чином заклад зачинили на два тижні. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

 
 

Популярні новини на інших новинних ресурсах