Наука та ІТ  |  14.01.19  |  понеділок
 

Вчені розповіли про найдоступніші продукти для довголіття

Аби запобігти найнебезпечнішим хворобам, які здатні вагомо скоротити життя людини, буквально необхідно включити до свого щоденного раціону продукти з клітковиною.

Таке заключення зробили фахівці із шотландського університету Данді і новозеландського університету Отаго. Мова йде про такі поширені хвороби, як цукровий діабет і серцево-судинні хвороби.

Інформацію про це поширило видання Replyua.

Згідно із розрахунками вчених, аби запобігти цим небезпечним хворобам, слід щодня включати у свій раціон близько 25-30 грамів клітковини. Також фахівці встановили, що в середньому чоловіки вживають 21 грам клітковини в день, а жінки всього лише 17 грамів. Було досліджено, що більшість людей дуже рідко вживає продукти, які мають у своєму складі цінні харчові волокна. Причиною цього, нерідко стає те, що зараз модно дотримуватися так званих дієт, а клітковина відноситься до складних вуглеводів.

Також вчені заявили - незважаючи на факт того, що клітковина міститься у багатьох простих та доступних продуктах, збільшити її частку в раціоні до потрібного рівня - завдання не з легких.

Згідно із словами вчених, нормою клітковини, для дорослої людини в день буде: 1 морква, 1 картопля з шкіркою, 2 середніх яблука зі шкіркою, чашка вареної сочевиці, чашка вівсяних пластівців і шматок чорного хліба. Експерти підкреслили, що клітковина відноситься до дуже складних вуглеводів. Відповідно до цього, від продуктів, що містять цінні волокна, набрати вагу просто неможливо. Дослідники рекомендують поєднувати продукти з клітковиною із білковою їжею, якщо людина має на меті трохи підкорегувати свою вагу.

 
 

Коментарі (4) перегляди: 781

 

Популярні новини на інших новинних ресурсах