Наука та ІТ  |  14.11.18  |  середа
 

Вчені розкрили вражаючий ефект кави

Співробітники Institute for Scientific Information on Coffee повідомили, що вживання кави знижує ризик розвитку цукрового діабету ІІ-го типу на 25%.

Такий висновок вони зробили на основі 30-ти досліджень, де дане питання аналізувався щодо 1,18 млн осіб, які надали свої показники здоров'я.

Виявилося, що 3-4 чашки кави в день зменшують ймовірність захворіти на інсулінозалежний діабет на чверть, причому як у чоловіків, так і у жінок. Сприятливий ефект демонструє кава з кофеїном і без нього.

Фахівці вважають, що цей напій має протизапальні, антиоксидантні і термогенні властивості, впливає на кишкову мікрофлору, а також сприяє спалюванню жиру.

У каві присутні корисні речовини: кофеїн, кавова кислота, гідроксикоричні кислоти, трігонеллін і дітерпени, включаючи кафестол і кахвеол.

 
 

Коментарі (1) перегляди: 971

 

Популярні новини на інших новинних ресурсах

Loading...