У Солонці біля Львова розташоване фермерське господарство «Західний равлик», на якому почали розводити їстівних змій.
Про це інформує профільне видання AgroPortal.
Наразі на фермі живуть 70 неотруйних змій (вужів та полозів), яких вирощують на м’ясо для ресторанів.
«Страва зі змії буде дорогою – орієнтовно 3-4 тисячі гривень за порцію. Однією зміючкою можна буде нагодувати трьох людей. Бо це таки делікатес, ним не наїдаються, як варениками», – розповіла співвласниця ферми Ірина Юськевич.
Упродовж трьох років ростуть змії, після чого їх можна використовувати в кулінарії. Змій годують свіжим мальком з рибних господарств, перепелиними яйцями та молоком.
Невдовзі на фермі планують розводити отруйних змій для того, щоб отримати отруту для фармацевтичної промисловості.
Зміїна ферма біля Львова є першою в Україні.
Почало підприємство «Західний равлик» із розведення їстівних равликів. На 2017 рік вони експортували 25 тонн равликів на рік до країн Європейського Союзу.